Open Huis nieuwe woningen in Surhuisterveen ondanks storm goed bezocht

Surhuisterveen - In de eerste week van januari zijn de sleutels uitgereikt aan de bewoners van twee nieuwbouwwoningen aan de Langelaan in Surhuisterveen. Een Open Huis op dezelfde plek trok woensdag 3 januari, ondanks het stormachtige weer, in anderhalf uur enkele honderden bezoekers.

De belangstelling gold niet alleen voor de inrichting van de senior- en zorggeschikte woningen. Zo kwamen er op Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA) als verhuurder ook talrijke vragen af over de voortzetting van het project. SWA heeft inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd voor meer vervangende woningen in het gebied Langelaan/Molenweg. Na de sloop van een aantal woningen zal de volgende fase van de nieuwbouw in de loop van dit jaar plaatsvinden. Het streven is om het gehele project in 2019 af te kunnen ronden.

Het Open Huis kende door de zware storm ditmaal een bijzonder karakter. Vanwege de verwachte toeloop zou er gebruik worden gemaakt van een gelegenheidstent in de buurt voor het opvangen van de bezoekers met koffie en cake. In overleg met de tentbouwer werd hiervan uiteraard afgezien, zodat het Open Huis haar naam in eer en sfeer recht deed. (Eigen foto)