Frisicana van Douwstra, Smit en Wilkens in de Trije Doarpen

Kollumerzwaag - Drie van Fryslâns bekendste singer/songwriters, Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens, staan het komend theaterseizoen met een gloednieuwe muzikale voorstelling op de podia.

‘Frisicana’ is de titel van dit avondvullende programma, met een selectie van mooie liedjes uit het repertoire van deze drie troubadours, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd. De titel verwijst daarom ook naar het veelomvattende muziekgenre ‘Americana’, voor alle drie van oudsher een inspiratiebron bij het schrijven van hun eigen liedjes. En dus zijn er liedjes te horen van onder andere folklegende Woody Guthrie en countryster Hank Willams evenals van een hedendaags artiest als Chris Stapleton.

In een sober decor laten de heren het publiek kennis maken met eigen songs, al dan niet vertaalde klassiekers uit het internationale repertoire, regelmatig aangevuld met nieuw eigen materiaal. En vaak voorzien van smeuïge anekdotes uit het leven van de heren Douwstra, Smit en Wilkens. ‘Frisicana’ is op 3 februari te beleven in De Trije Doarpen te Kollumerzwaag.

Kaarten: www.detrijedoarpen.com