Triumphera dames wint streekderby

KOLLUM - Donderdag speelde het eerste damesteam van volleybalvereniging Triumphera een uitwedstrijd tegen de Trochsetters uit Twijzelerheide. Voor hen is de Van der Bijhal eveneens de thuisbasis. Het publiek werd dus getrakteerd op een streekderby.

Triumphera nam een kleine voorsprong en wist die bijna de gehele set vast te houden. Desondanks weten de geroutineerde Trochsetters zo nu en dan haarfijn de ruimte in het Kollumer veld te vinden. Aan het einde van de set weten ze daarmee zelfs nog verrassend dichtbij te komen. Triumphera recht de rug echter weer op tijd en wint de set met 21-25.

De tweede set leek het verzet van de Trochsetters gebroken. Coach Jan Hamstra gaf de dames van Triumphera de opdracht mee om het tempo in het spel te verhogen. Ook de servicedruk wordt verder opgevoerd, ook de tweede set was voor Triumphera: 12-25.

Dat de Trochsetters hun naam eer aan doen blijkt in de derde set. Van het mooie spel aan de zijde van Triumphera was niets meer over. Het harde werken werd uiteindelijk beloond met derde setwinst.

De laatste set kent nagenoeg hetzelfde verloop als de eerste. Qua spel laten beide teams wellicht iets minder mooi volleybal zien, de vermoeidheid is aan beide kanten zichtbaar. Uiteindelijk trekt Triumphera ook in deze set aan het langste eind. Ze halen de volle vijf wedstrijdpunten binnen en nemen in de rangorde nu dus afstand van de Trochsetters.

Donderdag 18 januari om 21.00 uur neemt Triumphera D1 het op tegen D.W.S. uit Wijnjewoude.