Diamanten huwelijk echtpaar Fokkema Kollumerzwaag

Kollumerzwaag - Dinsdagmiddag 16 januari bracht locoburgemeester Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a. een bezoek aan de de heer Rense Fokkema en mevrouw Dijkstra die die dag hun zestigjarig huwelijk vierden. Fokkema is geboren op 09-04-1931 te Drogeham en mevrouw Dijkstra op 11-03-1934 in Buitenpost.

Met 18 jaar verhuisde Fokkema met zijn ouders naar Kollumerzwaag waar een kapperszaak werd gekocht. Fokkema is veertig jaar kapper geweest in Kollumerzwaag (de kapperszaak stond naast de gereformeerde kerk) Rense ontmoette zijn vrouw in Drogeham tijdens de winkelweek. Het was liefde op het eerste gezicht. Mevrouw Dijkstra was hulp in de huishouding bij de familie Zeldenrust in Kollum (slager). Er werd in 1958 getrouwd in het gemeentehuis van Buitenpost.

Rense was actief als vrijwilliger bij de kerk en lid van de muziekvereniging Juliana te Kollumerzwaag. Beide waren ze vrijwilliger bij het Lichtpunt in Kollumerzwaag. Fietsen was hun hobby. Samen hebben ze veel tochten gefietst in Drente. Samen hebben ze zes kinderen gekregen, tien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Foto: Sake Beerstra