Presentatie nieuwe ‘Vestdijk-cd’ Jankobus Seunnenga in Kloosterkapel Sibrandahûs

Sibrandahûs - SIBRANDAHÛS - Zanger-gitarist Jankobus Seunnenga presenteert zondagmiddag 28 januari zijn cd 'Fabels met kleurkrijt' in Kloosterkapel Sibrandahûs. Het album bevat op muziek gezette gedichten van Simon Vestdijk. Tijdens het concert, dat om half vier begint, geven ook Dick Vestdijk, (zang, gitaar, viool), Sjoukje Bloem (zang) en Ika Seunnenga acte de presence.

De onnavolgbare Jankobus Seunnega maakte in het verleden furore met de legendarische punkband Kobus Gaat Naar Appelscha en het al even markante en succesvolle country-folkduo Pigmeat. In 2009 is Seunnenga op de solotoer gegaan en daarnaast is hij de spil van zijn feestband Deun van Seun.

Tijdens zijn optredens strijden ontroerende ernst en absurdistische kolder afwisselend om voorrang. Op zijn albums is het al niet anders, getuige de in 2013 uitgebrachte cd ‘Melodie: Gedichten van Couperus’ en het in 2016 gemaakte ‘Feestwaarts!’ (Deun van Seun & Kees van Hondt).

De nieuwste cd 'Fabels met kleurkrijt' is een integrale muzikale vertolking van de gelijknamige dichtbundel van de in Harlingen geboren schrijver/dichter Simon Vestdijk (1898–1971). De bundel, die tachtig jaar geleden verscheen, bevat vijftien gedichten rond thema´s uit de natuur.

Seunnenga heeft al vaker intrigerende serieuze gedichten op muziek gezet. Zo verscheen vorig jaar de cd ‘Voor het land’ met tien getoonzette gedichten, van onder meer Vestdijk. Op de cd 'Fabels met kleurkrijt' werkt Jankobus Seunnenga, evenals op zijn vorige album, andermaal nauw samen met Dick Vestdijk. Als ‘zoon van’ zingt hij een van de gedichten en daarnaast speelt Vestdijk junior viool en gitaar op het nieuwe album.

Na de première in Sibrandahûs, die plaatsvindt in het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018, gaan Seunnenga en zijn gevolg met de nieuwste cd op tournee door Friesland als onderdeel van Culturele Hoofdstad-programma ‘Lân fan Taal’. Het album ‘Fabels met kleurkrijt’ is tijdens de officiële presentatie voor een speciale prijs te koop.

Het concert in de Kloosterkapel begint om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl