Zes kandidaten op kieslijst PVV Achtkarspelen

Buitenpost - Met een zes personen tellende lijst gaat de PVV in Achtkarspelen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Naast lijsttrekker Harrie Graansma uit Boelenslaan staan Kees Colson (Boelenslaan), Lieuwe Tiemens (Gerkesklooster-Stroobos), Hans van der Laan (Surhuisterveen), Jeffrey Graansma (Boelenslaan) en Feije Heidstra (Leeuwarden) als verkiesbare kandidaten op de PVV-lijst.

Dat Harrie Graansma deel uitmaakt van de kieslijst, was al bekend. De naam van de lijsttrekker werd in december door de PVV naar buiten gebracht. De namen van de overige vijf kandidaten werden begin deze week gepresenteerd, tijdens een bezoek van PVV-leider Geert Wilders. Wilders ontmoette de Achtkarspelense PVV-kandidaten in Drachten.

De PVV is een van de twee nieuwe partijen die meedoet aan de raadsverkiezingen in Achtkarspelen. Ook GroenLinks doet voor het eerst mee aan de strijd om de 21 zetels op het Jeltingahuis in Buitenpost. De andere deelnemende partijen - FNP, CDA, ChristenUnie, GBA, PvdA en VVD - zijn momenteel allemaal vertegenwoordigd in de raad.