Doemiddag Piter Jelles !mpulse druk bezocht

KOllum -  Woensdagmiddag 17 januari werd speciaal voor achtstegroepers een Doemiddag gehouden op !mpulse Kollum. Deze groep leerlingen staan immers binnenkort voor een spannende keuze. De tijd op de basisschool zit er bijna op en het wordt tijd voor een nieuwe stap; een nieuwe school.

Een groots moment in hun schoolcarrière. Welke school voor voortgezet onderwijs kies je? Als je zo’n belangrijke beslissing gaat nemen, is het belangrijk om je van te voren goed te oriënteren. Hoe vind je de school die het beste bij jou past? Op de Doemiddag maakten ruim zeventig achtstegroepers van verschillende basisscholen op een leuke en actieve manier kennis met het werken en leren op !mpulse Kollum. De leerlingen werden welkom geheten waarna het programma van de middag uitgelegd werd. In drie groepen gingen de achtstegroepers, onder leiding van leerlingen en docenten van !mpulse Kollum lekker actief zelf aan de slag in korte lessen Nederlands, Mens & Maatschappij en Mens & Natuur. Bij M&N lukte het om – uitgerust met labjas en veiligheidsbril  – een brandend theezakje te laten vliegen. Bij M&M werden de leerlingen meegenomen op een virtuele wereldreis en lieten wel heel speciale gebergten ontstaan. En tijdens Nederlands werden er op creatieve wijze hilarische gedichten in elkaar geplakt met behulp van krantenkoppen. 

Wie niet op de Doemiddag is geweest maar nog wel kennis wil maken met de school kan zich aanmelden via de website voor de Masterclasses op woensdag 14 februari. Op donderdag 1 februari is de Open Dag.

Website: www.piterjelles.nl/impulsekollum