Wetterskip betaalt niet voor Fabryksfeart Augustinusga 

Augustinusga - Wetterskip Fryslân betaalt niet mee aan het opknappen van de Fabryksfeart in Augustinusga. Dat heeft het Wetterskip aan de gemeente Achtkarspelen laten weten.

De vervuilde Fabryksfeart is dringend aan een schoonmaakbeurt toe. Ook is het aanbrengen van walbeschoeiing zeer wenselijk. De opstelling van het Wetterskip om de hand op de knip te houden heeft in Augustinusga tot boze reacties geleid. Achtkarspelen heeft wel geld beschikbaar. In de begrotingsvergadering van november werd een bedrag van 150.000 euro gereserveerd. Als voorwaarde daarbij heeft de gemeente gesteld dat ook andere partijen het project moeten meefinancieren.

Wethouder Jouke Spoelstra van Achtkarspelen gaat binnenkort om tafel met de projectgroep om het vervolgtraject voor de aanpak van de Fabryksfeart te bespreken. In de projectgroep zitten onder meer vertegenwoordigers uit Augustinusga. De Stynsgeasters zijn het zat dat het opknappen van de vaart zo lang op zich laat wachten. Het dorp is al sinds 2001 bezig om het baggeren en de walbeschoeiing gedaan te krijgen.