Open Dag GO Lauwers College Kollum

Kollum - Het Lauwers College Kollum heet belangstellenden welkom op 1 februari van 18.30 uur tot 21.00 uur in de school aan de Johannes Bogermanstraat 25 in Kollum. Het Lauwers College Kollum is een vmbo school die de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg en de mavo (vakbekwaam) aanbiedt en waar op een gepersonaliseerde manier wordt lesgegeven.

Gepersonaliseerd onderwijs (Go!) binnen het Lauwers College Kollum betekent dat leerlingen op hun eigen niveau en op een eigen manier leren. Het leren is afgestemd op de leerbehoeften van de leerlingen, leerlingen leren met een eigen planning en doelen. De docent is aanwezig om de leerling te helpen en te ondersteunen tijdens de les en de leerling heeft een eigen coach die de leerling begeleidt in het leerproces.

Kortom, de leerling staat centraal, haalt het beste uit zichzelf, bepaalt eigen leerdoelen, werkt per vak op een eigen niveau, heeft een vast rooster, een duidelijke structuur en leerlingen worden zo optimaal mogelijk begeleid in hun groei.

Tijdens de Open Dag krijgen de bezoekers een indruk van de verschillende leergebieden en het belang van samenwerken en met elkaar communiceren, wat in het schoolklimaat van het Lauwers College Kollum naar voren komt door de herstelgerichte manier van werken.

Bezoekers zijn van harte welkom op de Open Dag. De docenten, leerlingen en aanwezige ouders van leerlingen staan hen graag te woord. Ook kunnen bezoekers alvast een digitaal kijkje nemen in het nieuwe gebouw van het Lauwers College Kollum, Campus Kollum.