Dubbel feest op CBS De Springplanke

ENGWIERUM - Vrijdag was het feest in Engwierum! Juf Akkie Schreiber-Kampen is al 30 jaar actief op CBS De Springplanke! Dat is al heel speciaal. Echter is Juf Tineke Fokkinga-Swart (bijna) vandaag al 25 jaar actief op de verschillende scholen in Dongeradeel! Deze mooie gebeurtenissen konden niet onopgemerkt voorbij gaan. Ouders en collega’s van CBS De Springplanke hebben gezamenlijk de juffen in een dubbel feestelijk zonnetje gezet.

In een prachtige oldtimer werden de verraste juffen naar ’t Dykshus gebracht. Eenmaal aangekomen zorgden alle aanwezige kinderen voor een bijpassend feestelijke sfeer. Met vele ballonnen en toeters ging het in stoet naar CBS De Springplanke. In aanwezigheid van vele ouders en andere dorpsbewoners werden juf Akkie en juf Tineke toegezongen. Vol trots werden de spandoeken aanschouwd, die door de kinderen in het geheim zijn gemaakt.

Na een bijpassend woordje was het aan de kinderen een map met de meest mooie herinneringen aan de juffen te overhandigen. Deze mappen krijgen ongetwijfeld een mooie bestemming. Het feest ging verder in de school met een hapje en drankje. De dag werd in de klassen voortgezet in een feestelijk karakter. Wat hebben juf Akkie en juf Tineke genoten!

Foto’s Jantsje Wiersma