Indrukwekkende verhalen in Westergeest

Westergeest - Vrijdagavond werden in Westergeest op drie locaties verhalen verteld in het kader van LF2018. Bij Activiteitenboerderij de Hammerslag vertelde Renze de Jager in combinatie met een prachtige videofilm, door hem zelf gemaakt over de natuur in deze omgeving. Zo liet hij o.a. beelden zien van een arend, de bunzing, de steenmarter, jonge vossen, maar ook hoe de kerkuilen werden gevoed en uiteindelijk uitvlogen. Deze video- opnames heeft Renze zelf gemaakt.

Geert Postma vertelde samen met zijn collega Kees Wiersma, hoe het hen verging op de Golf van Biskaje, toen ze schipbreuk leden met de Engonia.  Ze hebben erg spannende momenten gekend op het water met zijn tienen in een rubberboot roeien, totdat er een groot schip aankwam, die hun allen redde. Dit was wel kantje boord, want hij voer loodrecht op hen af. Dat ging maar net goed. Na 4 weken thuis geweest te zijn, ging ze weer varen en wel naar Zuid-Amerika. Geert was toen 20 jaar en Kees 17 jaar.

Frieda Hiemstra vertelde over haar boeken Thijsie en Lot, die ze geschreven heeft. Tijdens haar zwangerschap van het vierde kind kwam ze er achter dat ze een erfelijke hartspierziekte heeft. Met de oudste kinderen kon ze hier wel over praten Ze kwam er achter, dat de uitleg aan kleinere kinderen aan de hand van een boek beter ging. Zo is haar eerste boek Thijsie door haar geschreven. Naar aanleiding van dit boekje is Frieda benaderd door het Haaglanden Medisch Centrum om met hun een boek te schrijven voor jonge kinderen waarvan één van de ouders op de IC komt te overlijden en organen doneert. In dit boek, Lot genaamd, komt een muis Chris voor, die aan kinderen vertelt, hoe het gaat op de IC. Dit boekje is al veel vraag naar van ziekenhuizen, die dat in die situaties gebruiken.

Tekst en foto's: Jantsje Wiersma