Verkeersactie bij de OBS Prof. Casimirschool Kollum

Kollum - Enige tijd geleden heeft de verkeerscommissie van de OBS Prof Casimirschool in Kollum zich ingeschreven voor een verkeersactie van Veilig Verkeer Nederland. Daarbij werd een prijs gewonnen. Daarom kwam maandag een vrijwilliger van VVN samen met de politie op school.

Van tevoren werd een klas uitgekozen die mee mocht doen met deze actie. De juf had echter nog helemaal niets gezegd over wat er ging gebeuren. Een grote verrassing dus dat er zomaar twee politieagentes de school binnen kwamen.

Na uitleg van de vrijwilliger van VVN werd duidelijk wat er ging gebeuren. Buiten voor school werd met een lasergun gemeten hoe hard er precies gereden werd. De toegestane snelheid is 30 kilometer per uur maar toch reden een aantal bestuurders harder dan dat. Samen met de politie werden er meerdere auto’s staande gehouden en werd uitleg gegeven waarom deze actie gehouden werd. Ook kreeg iedereen een folder mee.

Daarnaast had de politie ook nog eens een opvallende auto meegenomen. Alle kinderen mochten kijken wat er allemaal in zo’n auto zit en kregen daarover uitleg. Dat ging over handboeien, kogelvrije vesten, AED en nog veel meer. De kinderen vonden het allemaal heel erg interessant om zelf te laseren en wat te horen over het werk van de politieagentes.

Foto's: Sake Beerstra