Sneldamtoernooi in Burum met Culturele Hoofdstad-tintje

Burum - BURUM – Aanstaande vrijdag 16 februari wordt in dorpshuis Toutenburg in Burum een sneldamtoernooi gehouden. De wedstrijd is in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân (LF2018) en dan de speciale Burumer editie ervan: BC2018.

BURUM – Aanstaande vrijdag 16 februari wordt in dorpshuis Toutenburg in Burum een sneldamtoernooi gehouden. De wedstrijd is in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden Fryslân (LF2018) en dan de speciale Burumer editie ervan: BC2018.

De avond is toegankelijk voor iedereen. De start is om 20.00 uur. Zowel voor huisdammers, clubdammers als topdammers is er plaats. Clubdammers en topdammers kunnen zich vóór woensdag 14 februari opgeven bij de organisatie (email f2hjpaauw085@hetnet.nl ). Thuisdammers kunnen zich ook op de avond zelf inschrijven op de avond zelf vanaf 19.00 in dorpshuis Toutenburg. Voor iedere klasse zijn er vleesprijzen voor de top drie. Na afloop is de prijsuitreiking en kan iedereen nog even gezellig nazitten en de ervaringen met elkaar te delen. Tijdens de avond zelf vindt er een verloting plaats met vleesprijzen.

Het gaat om een gongdamtoernooi. Dat betekent dat iedere deelnemer per wedstrijd om de tien seconden –als de gong gaat - een damsteen moet hebben verschoven.

De organisatie is in handen van damclub DOS Munnekezijl.