Feestavond ter gelegenheid van 75-jarig bestaan ijsbaan in Burum

Burum - In het openingswoord gaf de voorzitter Willem Kloppenburg aan, dat als er een gelegenheid is om een feestje te vieren, de ijsbaanvereniging dit niet aan zich voorbij wil laten gaan. Zaterdag werd gevierd dat de ijsbaan in Burum 75 jaar bestaat. Deze avond was in combinatie met het jaarprogramma in het kader van Burum-City 2018 naar aanleiding van Leeuwarden Culturele hoofdstad.

Het cabaretduo Klún en Knoffelhakke verzorgde deze avond een voorstelling. Een kleine 150 bezoekers genoten van een mooie avond met Hendrik van der Heide en Broer Douma.

In de pauze was er een verloting met vele mooie prijzen in samenwerking met de regionale bedrijven die aan Burum gelinkt zijn. Ook hebben de ondernemers van de wekelijkse markt in Burum een bijdrage geleverd. 

"Wat betreft de ijsbaan, net als bij meerdere banen kon het bij ons ook net niet. Bij 3,7 cm ijs is het niet vertrouwd om de baan te openen, hopelijk komt het voor 1 maart nog maar de kansen worden wel steeds kleiner. Dan maar hopen dat het volgend seizoen mag lukken", aldus voorzitter Kloppenburg.

Foto: Piet Ozinga