Help pake en beppe de vakantie door in De Spitkeet

Harkema - Van 27 februari t/m 2 maart hebben de leerlingen van de basisscholen voorjaarsvakantie. Maar vader en moeder moeten dan vaak gewoon doorwerken dus wie passen er dan op de kinderen? Juist... pake en beppe! Zij willen dan met die kleinkinderen wel eens wat leuks gaan doen, en natuurlijk vader en moeder als ze tijd hebben ook. Dat kan al jaren in verschillende musea in Fryslân en dus ook bij de Spitkeet.

Van dinsdag 27 februari t/m vrijdag 2 maart is er een leuk programma. Het is winter en daarom wordt er een elfsteden-speurtocht over het hele terrein gehouden. Deze tocht voert langs elf huisjes die allemaal de naam van één van de elf Friese steden dragen en net als bij de echte elfstedentocht moet je soms zelfs klunen. Bij elk huisje krijgen de kinderen na een vraag of een opdracht een stempel en voor een volle kaart krijgen ze een kruisje/medaille. Onderweg is er warme chocolademelk en zijn er andere lekkernijen.

Voor kinderen vanaf 9 jaar is er nog een andere mogelijkheid. Zij kunnen in de timmerwerkplaats een houten raceauto in elkaar zetten. Als je nog te jong bent voor deze twee activiteiten dan kun je een schaats knutselen. Als speciale activiteit komt op woensdag- en vrijdagmiddag de bokkenwagen.

Voor de kinderen t/m 12 jaar en voor de donateurs is de entree gratis. Andere volwassenen en oudere jeugd betalen € 4.50.

De Spitkeet is open van 's morgens 11.00 tot 's middags 16.00 uur. Het schaats knutselen is gratis, voor de andere activiteiten vragen wordt een bijdrage gevraagd:

Elfstedenspeurtocht inclusief lekkernijen en knutsel  € 5,00 

De activiteit race-auto € 3,00

Een bokkenwagenritje € 0,50