Expositie gehaakte dekens geopend

Kollum - Dinsdag 27 februari opende wethouder Paul Maasbommel van de gemeente Kollumerland c.a. in het gemeentehuis van Kollum de expositie van gehaakte dekens. Samen met tien andere dames uit Kollum is er het afgelopen jaar bij mevrouw Dijkstra aan de van Scheltingalaan in Kollum gehaakt om zoveel mogelijk lapjes van 10 bij 10 te haken tot er uiteindelijk een deken ontstaat. Ook in Meckama State wordt er gehaakt voor het project.

Recordpoging grootste gehaakte deken ter wereld

De dames werken mee om de grootste gehaakte deken ter wereld te maken. Dit is een project van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018.

Er zijn al 55 dekens gemaakt door deze groep dames uit Kollum. Ongeveer 30 dekens zijn al in Leeuwarden. Het andere deel is nu te zien in het gemeentehuis van Kollum. Er zijn onder andere dekens te zien met de vlag van de gemeente Kollumerland c.a. maar ook van molens of andere objecten.

Exposities in het gemeentehuis

De expositie is te bezichtigen tot en met 30 maart 2018 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Dit kan op werkdagen van 09.00 – 12.00 uur.

Het gemeentehuis is ’s middags gesloten, maar de expositie is wel te bezichtigen van maandag tot en met donderdag van 13.00 – 16.00 uur. Op woensdag kan dit tot 19.30 uur.

Foto's: Sake Beerstra