Nacht Zonder Dak Feanwâlden

FEANWALDEN - Nacht Zonder Dak, een goed doel, waarbij deelnemers een nacht doorbrengen in een kartonnen doos om geld op te halen voor straatjongeren in Kenia, India, Bolivia en Irak. Deze actie wordt georganiseerd in Feanwâlden. Al bijna veertig deelnemers hebben zich al aangemeld om de uitdaging aan te gaan op zaterdag 26 mei 2018. De opbrengst gaat naar de organisatie Tear, die straatjongeren wereldwijd helpt. Inmiddels is er al meer dan 1500 euro opgehaald door de deelnemers.

Je kunt een goed doel steunen door geld te doneren. Maar het kan ook op een andere - ludieke – manier: door zelf te ervaren hoe het is om op straat te leven. De organisatie van Nacht Zonder Dak Feanwâlden koos voor dat laatste. Jongeren vanaf twaalf jaar kunnen zich aanmelden om een nacht te slapen in een zelfgebouwd krotje. Het evenement vindt plaats van zaterdag op zondag met muziek, activiteiten, workshops en vooral veel gezelligheid. Nacht Zonder Dak is een uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan.

Op 16 maart 2018 staat er een benefietconcert gepland in de Mienskip fan Feanwâlden. Op deze vrijdagavond zullen artiesten als Elske de Wall, Sander Metz, Janneke & Lise Marije, Gaatze Bosma, Syta & Marije en Jelle Jitze een onvergetelijke avond bezorgen. Kaarten voor het benefietconcert zijn in de voorverkoop voor vijf euro verkrijgbaar bij de D.I.O drogist, het Vergeet-Mij-Nietje en Dijkstra Mode te Feanwâlden. De volledige opbrengst gaat naar Nacht Zonder dak Feanwâlden.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via nachtzonderdak.nl/feanwalden. Niet meedoen maar toch sponsoren? Dat kan ook eenvoudig via de site. Kijk voor meer informatie op facebook.com/nachtzonderdakfeanwalden