Jaarvergadering IJsbaan Burum na vier dagen schaatspret

Burum - Na een dag of 4 schaatsen in Burum en omstreken was het maandag 5 maart tijd voor de jaarlijkse ledenvergadering.

Voorzitter Willem Kloppenburg was door de griep geveld, dus de vice voorzitter Sjoerd Haarsma moest tijdens de vergadering het voorzitterschap overnemen. Na de gebruikelijke zakelijke punten kwam het agendapunt bestuursverkiezing. In Burum is er nu ruim 75 jaar een ijsbaan, het werd in de beginjaren bestuurd door leden van dorpsbelang. In 1986 is er een apart bestuur gekomen voor de ijsbaan met daarin nog een paar bestuurders van dorpsbelang, inmiddels zijn er geen bestuurders van dorpsbelang meer in het bestuur van de vereniging.

Een van de medeoprichters Durk de Vries heeft afscheid genomen na 32 jaar trouwe dienst. Hij kreeg uit handen van de vice voorzitter en de secretaris Jetze Haarsma een mooie taart aangeboden met de tekst "Bedankt na 32 jaar bestuurslid". Hij was zeer content met dit mooie cadeau en kreeg een groot applaus uit de zaal.

Hierna kwam de pauze en werden de speciale fotokokertjes van de penningmeester verkocht, met in elke koker een briefje. Een groot aantal met een briefje met prijs en een aantal met diverse teksten. Dit waren deze keer een aantal emmers met 11 stedendrop, de gehele serie 11 steden borden en een taart met het logo van de ijsbaan.

Foto's: Sake Beerstra