Geslaagde pilot van fitleven bij dagbesteding De Roos

Kollum - Rianne Wiersma uit Kollum is sportkundige in opleiding en Meer Bewegen voor Ouderen docent. Sinds 2017 is zij gestart met haar eigen bedrijf FitLeven. FitLeven is gericht op ouderen en mensen met een verstandelijke beperking, en heeft als missie om deze doelgroepen zo optimaal mogelijk mee te laten doen in de samenleving, en hen de regie over hun eigen leefstijl te geven.

Dit doet FitLeven door aandacht te besteden aan bewegen, voeding en ontspanning. Ook wordt er gekeken naar de fysieke en sociale omgeving van de ouderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Om te kijken of de workshops die Rianne ontwikkeld heeft aansluiten bij de doelgroep is er een zesweekse pilot gedraaid bij dagbesteding de Roos in Surhuisterveen. Bij deze dagbesteding komen ouderen met (beginnende) dementie. Elke week werd er een beweegworkshop gegeven aan de ouderen. Daarnaast werd er samen met de begeleiding kritisch gekeken naar de omgeving van de ouderen, en hoe deze omgeving meer kan uitdagen tot een gezonde leefstijl. De pilot werd woensdag 21 maart afgesloten met een feestelijke laatste beweegworkshop, waarin de ouderen fanatiek bewogen hebben en daarnaast genoten hebben van gezonde tussendoortjes. Al met al was het een succesvolle pilot, die alle partijen als zeer positief hebben ervaren.