Teams gezocht voor zesde Jumbo Drakenbootfestival in Kollum

Kollum - Op zaterdag 9 juni vindt voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum.

De commissie is alweer opzoek naar sportieve teams die gaan proberen de titel Fries Kampioen op hun naam te schrijven. Er kunnen maximaal 30 teams meedoen aan de Open Friese kampioenschappen. De gezamenlijke commissie is al weer druk achter de schermen bezig met de voorbereidingen.

Een team wordt gevormd door 16 peddelaars en 1 trommelaar, maar het is handig om ook enkele reserve-peddelaars te hebben. Let wel: Elk team moet bestaan uit minimaal 5 vrouwen. Elk team krijgt een drakenboot aangewezen, met een ervaren stuurman die door de organisatie geleverd wordt. De minimumleeftijd om aan de race te kunnen deelnemen is 16 jaar en je moet uiteraard kunnen zwemmen. Inschrijfkosten zijn 125,- euro per team.

Ook deelnemen? De inschrijving is al weer geopend!! Opgave kan via www.drakenbootfestivalkollum.nl. Let op; wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Oldtimershow

Tevens is er 9 juni een Oldtimershow in Kollum, nabij het festivalterrein. Wie een fraaie oldtimer in de schuur heeft staan, zoals een auto, vrachtwagen, trekker, motor, bromfiets, solex of een ander voertuig,  wordt uitgenodigd om met die klassieker op zaterdag 9 juni van 13.00 uur tot 17.30 uur naar Kollum te komen.  Ook oude ambachten zijn welkom. Deelname aan de Oldtimershow is  gratis en op eigen risico. Deelname van oldtimerverenigingen wordt bijzonder op prijs gesteld. Opgave kan via mail info@drakenbootfestivalkollum.nl. Geef uw naam, adresgegevens, telefoonnummer, soort voertuig en het benodigde vierkante meters door.

Het drakenbootfestival Kollum wordt georganiseerd door Het Plaatselijk Belang Kollum, Activiteiten Platform Kollum en De Ondernemersvereniging HIM. Hoofdsponsor is Jumbo Kollum (Harm de Hoop)