Circus Mowgli op Lauwers College in Buitenpost

Buitenpost - De havo-5 leerlingen van de BSM groep van het Lauwers College te Buitenpost hebben op donderdag 22 maart de kleutergroepen van de basisscholen de Mienskip, de Fontein, de Wynroas en de Lichtbron meegenomen naar de jungle, en hun een bezoekje laten brengen aan Circus Mowgli.

Het circus werd gepresenteerd door Mowgli zelf, zijn vriend Baloe, en mevrouw Kokosnoot. In het bijzondere circus waren er gekke clowns die elkaar aan het plagen waren, maar ook allemaal leuke trucjes konden, Mowgli en Baloe wisten de kinderen te verbazen met hun magische goocheltrucs, en er waren jongens die heel knap met tropisch fruit konden jongleren. Er waren zelfs gekke apen die op een trampoline gingen springen voor een tros bananen! 
Toet toet! Wat kwam daar nou aangereden? Een bus? Daar waren de schatzoekers! Zij gingen samen met de kinderen op zoek naar de schat, waarin tot ieders blijdschap allerlei lekkernijen zaten, om in de pauze lekker op te kunnen eten.

Na de pauze zat er ineens een vrouw opgesloten in een vreemde kooi. Het was Jane! Gelukkig lukte het Tarzan en zijn dierenvrienden om haar te bevrijden, en daarna gingen Tarzan, Jane en de dierenvriendjes gezellig dansen. Zelfs Freek Vonk kwam langs in Circus Mowgli. Hij liet de kinderen kennismaken met allerlei bijzondere dieren die in de jungle leven. 
Er was veel talent te zien in het circus. Zo waren er ook nog jongens die met takken van bomen verschillende trucs lieten zien. Na deze act kwam er een groepje dames die met hun lenigheid veel trucjes konden. Ze deden zelfs trucjes met kinderen uit het publiek. Het circus werd afgesloten met een gezamenlijke dans op het nummer ‘Ze kunnen zeggen wat ze willen’. 
Aan het publiek te horen was het circus erg geslaagd, en zo kunnen de kinderen, maar ook alle BSM-leerlingen, terugkijken op een bijzondere dag in de jungle bij Circus Mowgli.