De Houttwist verlengt samenwerking met Wil bv

Kollum - Bij De Houttwist was er woensdag een feestelijke bijeenkomst. Bijna een jaar werken Wil bv en de Houttwist inmiddels samen. Medewerkers van Wil dragen actief bij in deze mooie woonwinkel en meubelmakerij in de Voorstraat in het centrum van Kollum. De afspraak was een proefjaar te doen om te kijken of de teams van De Houttwisten Wil elkaar konden versterken in hun werkzaamheden. Ze stellen nu met veel plezier vast dat dit doel is bereikt.

Wil bv is een onderdeel van Zorggroep Alliade en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om mee te doen in de samenleving. Ook biedt zij ondersteuning aan huis en op diverse plaatsen in Friesland dagbesteding en leer- en werktrajecten. Deel uitmaken van de maatschappij en er een positieve bijdrage aan leveren zijn voor Wil bv. belangrijke uitgangspunten. In de gemeenten DDFK heeft Wil bv verschillende locaties voor jong en oud en ieder met een eigen werksoort, sfeer en karakter. Zoals bijvoorbeeld: De Houttwist in Kollum, Kinderboerderij Anna Zijlstrahoeve in Dokkum, Groenonderhoud de Westereen, de creatieve ateliers of één van de andere locaties. 

De Houttwist is een meubelmakerij en woonwinkel in het hart van  Kollum waar eigenaar Tjeerd van Houten samen met zijn vriendin Marieke een prachtige winkel runt waar diverse woonartikelen, maar ook meubels van steigerhout, eikenhout en staal worden verkocht.  Sinds kort zijn de medewerkers van Wil niet meer alleen actief in het atelier van de winkel waar ze veel voorbereidende werkzaamheden doen, ze helpen nu ook bij de verkoop van deze artikelen. Tjeerd en Marieke vinden het belangrijk om ruimte te bieden aan deze doelgroep en zijn ook enthousiast over hun inzet. De medewerkers van Wil zijn trots op hun werkzaamheden en zijn trots op het feit dat ze volop betrokken zijn bij het runnen van deze prachtige winkel. 

Een saillant detail is dat de medewerkers van Wil bv, toen nog Talant, vier geleden ook werkzaam waren in hetzelfde pand, maarop dat moment met andere artikelen en bij een andere ondernemer.
Wat dat betreft voelt het weer een beetje als thuiskomen voor een aantal medewerkers, al is er nu een compleet ander assortiment. Er zijn nu zestien medewerkers van Wil, in wisselende samenstelling, werkzaam in de winkel. En er zijn aanvragen voor meer plekken. Wellicht dat Wil samen met Tjeerd gaat kijken naar meer mogelijkheden op andere locaties van Tjeerd elders in Kollum. Op deze manier blijven ze samen zoeken naar nieuwe kansen om voor de medewerkers van Wil werkplekken te creëren die de mogelijkheid bieden om mee te doen in de samenleving en hieraan een positieve bijdrage te kunnen leveren.