Twijzelerheidster heeft 54 wietplanten op de slaapkamer

Twijzelerheide - Een 29-jarige inwoner van Twijzelerheide wilde zijn geldproblemen oplossen door een wietplantage in een slaapkamer te bouwen. Hij liep bij toeval tegen de lamp. Woensdag kreeg hij van de politierechter een werkstraf van 60 uur.

Twee agenten waren op 22 september vorig jaar voor iets anders in het appartementencomplex aan de Popels in Twijzelerheide, toen de verdachte de voordeur opendeed. De agenten roken meteen een sterke wietlucht en besloten een kijkje te nemen. Het bleek dat de verdachte 54 wietplanten op de slaapkamer had staan. 

De man zei woensdag tegen rechter Christine Koelman dat hij geldproblemen had, hij wilde iets extra's verdienen. 'En nu heb ik nog meer schulden', verzuchtte hij. Hij had vorig jaar van zijn vakantiegeld de spullen voor de kwekerij aangeschaft. De planten die de politie aantrof, betrof volgens hem de eerste oogst.

Officier van justitie Iris Diever was uitgegaan van een eerdere oogst, waar de Twijzelerheidster ook aan verdiend zou hebben. Ruim 5000 euro volgens de berekening van de officier. Volgens advocaat Rick Schütz kon zijn cliënt niet eerder geoogst hebben. De advocaat had de bonnetjes nog van de laatste aankoop bij de growshop: dat was in juli.

In de tijd die restte tot de politie voor de deur stond, kon zijn cliënt volgens Schütz onmogelijk een extra oogst hebben gehad, samen met de planten die er in september al stonden. De rechter ging mee in die redenatie. Zij vond dat de informatie in het politiedossier te mager was om de berekening van de officier te honoreren. De vordering werd afgewezen. Daarmee nam de rechter meteen de grootste pijn weg voor de verdachte. Hij was al uit zijn woning gezet.