SC Kootstertille opvallend gemakkelijk langs CVO

Kootstertille - Was SC Kootstertille nu zo goed of was CVO echt zo veel minder? Feit was dat de thuisclub na een mindere eerste helft de schroom helemaal van zich afgooide na rust. Via schitterende aanvallen en dito treffers werd in eigen huis een gemakkelijke en ruime 7-0 overwinning geboekt.

Wilde SC Kootstertille het zich tegen het doorgaans stugge CVO niet al te lastig maken, dan zou een snelle treffer uiterst welkom zijn. En dat lukte want na tien minuten spelen kwamen de Tilsters aan die flitsende start. Harmen Tabak ontdeed zich op rechts van een aantal tegenstanders, gaf vanaf de achterlijn haarscherp voor en Jouke Waaksma Bzn bracht met de nodige kalmte zijn team beheerst op een 1-0 voorsprong.

Rommelig

Hoewel de thuisclub duidelijk de bovenliggende partij was, zou het in de eerste helft erg rommelig blijven. Halverwege het eerste bedrijf leek het duel al wel beslist toen Gerbrand Waaksma Harmen Tabak in staat stelde de tweede treffer namens de thuisclub binnen te schuiven.

De tegenstand van CVO stelde bitter weinig voor want bijna in dezelfde minuut was het doek voor de gasten helemaal gevallen. Wilco van der Heide bereikte met een fraaie dieptebal Jouke Waaksma Bzn en de laatste weken weer lustig scorende puntspeler rondde met een fraaie boogbal voor 3-0 af.

Het werd voor de bezoekers eerst nog niet erger want CVO doelman Anton Woudwijk wist tien minuten voor rust nog een prima inzet van Aize Storm te pareren.

In de tweede helft zou het spel aan Tilster zijde behoorlijk verbeteren en was de wil om er iets moois van te maken ook veel meer aanwezig. Vijf minuten na de thee stond het scorebord op 4-0 maar daar was een zwak ingrijpende doelman Woudwijk debet aan. Gerbrand Waaksma produceerde een slap rollertje maar Woudwijk presteerde het om deze slecht te verwerken. Jouke Waaksma Bzn reageerde alert door de rebound simpel binnen te schuiven; 4-0.

Prijsschieten

Het bleef, althans voor het thuispubliek, genieten toen Gerbrand Waaksma met een verwoestende uithaal de bal stijf onder de lat deed verdwijnen en de thuisclubscore naar een handvol treffers tilde. Het leek op prijsschieten op de kermis te lijken want de tweede helft was nog geen kwartier oud toen SC Kootstertille de voorsprong ook al op een half dozijn treffers had gebracht.

Opnieuw was Gerbrand Waaksma de doelpuntenmaker; 6-0. Daarna brak een fase aan waarin de thuisclub de bezoekers compleet zoek speelde maar vele kansen onbenut liet. Aize Storm was met een kopbal á la Bep Bakhuis dichtbij 7-0 maar doelman Anton Woudwijk redde fraai.

Inzetten van Wilco van der Heide, redding doelman, Menno Waasdorp, rakelings naast, opnieuw tot twee keer toe Wilco van der Heide en een miraculeuze redding van Woudwijk op een inzet van Sieds Tabak, deed de score vooralsnog niet opvoeren.

Twee minuten voor afloop was eindelijk weer raak en de manier waarop oogstrelend. Na een aanval over veel schijven gunden de Tilsters elkaar het scoren en was Wilco van der Heide uiteindelijk de gelukkige en met een fraaie afronding bepaalde hij de eindstand op 7-0. Het was weer eens genieten op sportpark de Tille en door de afgetekende overwinning blijven de Tilsters volop in de race voor plaats twee.