Kollumer echtpaar Kuitert 60 jaar getrouwd

Kollum - Vandaag bracht burgemeester Bearn Bilker samen met zijn echtgenote een bezoek aan het echtpaar Kuitert. Wybe Kuitert en Dineke de Vries trouwden op 3 april 1958 in de gemeente Kollumerland Nieuw Kruisland.

Wybe, geboren op 29 januari 1935 in Kollum, en Dineke de Vries, geboren op in Burum, 21 oktober 1936, ontmoetten elkaar op de paardenmarkt in Buitenpost. Zij viel hem op door haar mooie verschijning en de prachtige jurk die ze droeg. Ook haar ontging de charmante boerenzoon niet. Dineke kwam uit Burum en Wybe uit Kollum. Zij trouwden en kregen vier kinderen, twee dochters en twee zoons. Ze verhuisden van Friesland naar het Overijsselse Hellendoorn, waar Wybe jarenlang directeur was van een mengvoederbedrijf en Dineke thuis de zorg voor de kinderen droeg.

Beiden zijn heel sociaal betrokken mensen en ze hebben ook hun sporen in bestuurlijke kwaliteiten ruimschoots verdiend. Wybe was jaren voorzitter van de voetbalvereniging vv Kollum de vrouwenbond en het kerkenwerk. Grote liefhebberijen zijn voetbal, fietsen en sjoelen. Na jaren met een tussenstop in De Wilp zijn ze weer terug in Kollum waar ze met veel plezier wonen.

Ze zijn de trotse grootouders van vijf kleinkinderen en overgrootouders van twee achterkleinkinderen, waar ze heel erg bij betrokken zijn en waar ze nog jaren van hopen te genieten. Wybe en Dineke zijn allebei nog goed gezond.