Doelpunt Tsjidsger Braaksma beslissend bij Friese Boys-Ropta Boys

KOLLUMERZWAAG - Friese Boys heeft ook het tweede duel met Ropta Boys verloren. Het werd 0-1 voor de gasten door een goal van Tsjidsger Braaksma in de eerste helft.

Na vier minuten mocht Ropta Boys een vrije trap nemen waaruit Edwin de Vries in de handen van doelman Jelmer Bloem schoot. Een nieuwe poging van Edwin de Vries werd ook gestopt door Bloem, evenals een inzet van Dirk Slager. Aan de overkant werd een afstandsschot van Rienk Postma gestopt door Ropta Boys-goalie Johannes de Groot. Acht minuten voor de thee was het raak: Erik de Vries bracht Tsjidsger Braaksma in stelling, die Jelmer Bloem passeerde, 0-1. Pal voor rust kreeg Sander Hoekstra de kans op de gelijkmaker, maar de bal ging ruim naast.

Na de thee mocht Marten Starkenburg inkoppen, na een voorzet van René de Jong, maar de bal belandde in handen van doelman De Groot. Een hard schot van Edwin de Vries eindigde op de vuisten van doelman Bloem. Na een goede actie van Dennis van der Wal zag Durk Slager zijn inzet gestopt door Bloem. Een kogel van Tsjidsger Braaksma werd goed gestopt door de Friese Boys-doelman. Bij een scrimmage voor het Ropta Boys-doel wisten Dirk-Jan Heidstra en René de Jong de bal niet over de doellijn te krijgen. Pier Kempenaar schoot over na een voorzet van Erik Hilboezen. In de invallende duisternis was Erik de Vries nog dicht bij 0-2, maar opnieuw was Jelmer Bloem paraat.

Reacties:

Op de vraag of de overwinning verdiend was antwoordde Ropta Boys-verdediger Dennis van der Wal: “Ja, we hebben ervoor gevochten. In de slotfase werd het wat problematisch, maar we hebben de overwinning toch binnen gesleept. In de slotfase was het allemaal niet goed meer te zien vanwege de duisternis. We hadden in de eerste helft veel kansen waaronder enkele 100 procent kansen. Het gaat goed momenteel, we gaan voor de nacompetitie”.

“ Er had meer ingezeten”, aldus Sean Humphries van Friese Boys. “Sander Hoekstra krijgt in de eerste helft een goede kans, maar de bal gaat naast, jammer. In de tweede helft hebben we zeker zes kansen gehad, maar de bal ging er maar niet in. We hebben er in de tweede helft voor geknokt. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Het is momenteel ietwat problematisch, maar we moeten positief blijven”.