Stichting KAT exposeert in Gezondheidscentrum Kollum

Kollum - Leden van het Kunstenaarscollectief KAT (Kunst en Ambacht Ten Boer) exposeren van 12 maart t/m 17 augustus in het Gezondheidscentrum VoorZ.org aan de Voorstraat 11 in Kollum.

Tijdens deze expositie is er werk te zien van vijf verschillende kunstenaars en disciplines zoals schilderkunst, collages, beeldende kunst. Ine Hoejenbos, Jos de Wiljes en Eddy Wullink exposeren van 12 maart t/m 26 mei en Antje Solf en Hanna van Wel van 26 mei t/m 17 augustus 2018.

In Ine Hoejenbos haar beeldend werk vind je haar aandacht voor de menselijke geest en de menselijke emoties duidelijk terug. Ze is vooral gefascineerd door het introverte. Kleine gebaren, een naar binnen gerichte, ingetogen uitstraling trekken de aandacht. Ze toont beeldend werk van klei, steen en brons en schilderijen. Haar werk is hoofdzakelijk figuratief.

Jos de Wiljes heeft zich na zijn pensionering laten inspireren door de Groninger Ploeg en heeft enkele jaren workshops gevolgd bij Antje Sonnenschein en Theo Onnes. Sinds 2014 volgt hij wekelijks schilderlessen bij Marijke Langius. In 2016 heeft hij 3 masterclasses gevolgd bij Svetlana Tartakovska. Tegenwoordig gebruikt hij acrylverf als middel voor het op doek zetten van o.a. landschappen. Hij vindt dat kleur en impressie daarbij de belangrijkste onderdelen van de kunstuiting zijn.

Eddy Wullink werkt met zeer verschillende materialen en technieken en maakt gebruik van verfsoorten (acryl, ecoline, pastel, spuitbus en gewone lakken). Hij toont series schilderijen en collages.

Antje Solf schildert realistisch met abstracte accenten. Ze houdt van de natuur met haar prachtige kleuren, vormen en structuren. Licht, schaduw en contrast komen sterk tot uitdrukking. Het fascinerende zijn de ogen van de dieren, die ze op een sprankelende wijze tot leven kan brengen, waardoor ze je als het ware aankijken.

Hanna van Wel haar aandacht is steeds meer naar schilderen en werken met kleur uitgegaan. Zij heeft een realistische schilderstijl met een levendige losse toets. Zij laat zich de laatste jaren steeds weer inspireren door de natuur. In de landschappen die ze schildert vormen ruimte, licht en kleur een grote rol. Het weergeven van uitgestrekte kwelders, polders en de zee, met het veranderende licht vindt ze prachtig om te schilderen.