Cocky Brinkman ontvangt Sulveren Brims

Buitenpost - Op dinsdagavond 4 april hield Plaatselijk Belang Buitenpost haar jaarlijkse ledenvergadering in de kantine van het Nordwin-College. Kort voor het begin van de bijeenkomst maakte een heftige onweersbui de gang naar de school erg onaantrekkelijk. Ongetwijfeld zal dat van invloed zijn geweest op de opkomst.

Eén van de onderhand traditionele hoogtepunten van de door ruim 40 aanwezigen bezochte vergadering is de uitreiking van de dorpsonderscheiding De Sulveren Brims. Dit jaar viel deze eer te beurt aan Cocky Brinkman. Zonder ruchtbaarheid er aan te geven en volledig op eigen initiatief, ontdoet ze Buitenpost al geruime tijd en op regelmatige basis van zwerfvuil. Haar motivatie voor dit werk omschrijft ze als: "Je kunt je overal wel aan ergeren, maar je kunt veel beter er zelf iets aan doen". Het bestuur van PBB heeft veel waardering voor dit prijzenswaardige voorbeeld van betrokken burgerinitiatief. Op de foto speldt voorzitter Marianne Rigter (rechts) haar de Brims op de borst.

Het huishoudelijk gedeelte kende weinig bijzonderheden. Vermeldenswaard is wel dat het bestuur nu gelukkig bijna weer op sterkte is. Het informatieve deel van de ledenvergadering stond voor een  groot deel in het teken van het project Tuinen Verbinden en Kulturele Haadstêd LF2018. Het bestuur van PBB sprak hierbij nogmaals de hoop uit van grote betrokkenheid van de Buitenposter inwoners bij beide gebeurtenissen.