Laatste les van Klysterjuf op De Fjouwerhoeke

Hantumhuizen - Leerlingen van CBS De Fjouwerhoeke uit Hantumhuizen kregen vrijdag de allerlaatste duurzaamheidsles van klysterjuf Hilda Buursma.

Juf Hilda heeft de afgelopen twee jaar maar liefst 123 lessen verzorgd voor het basisonderwijs in de DDFK-gemeenten.

Duurzaamheid is een belangrijk beleidsthema dat concreet vorm krijgt binnen het schoolproject 5 x Beter Bezig, dat De Klyster namens de DDFK de scholen heeft aangeboden. De 5xBeterBezig-methodiek bestaat uit vijf spelregels, die de kinderen zich helemaal eigen hebben gemaakt: 1. Zorg voor jezelf en elkaar - 2. Slim met spullen en materialen - 3. Slim met energie en water - 4. Denk gifvrij - 5. Ruimte voor de natuur.

Vrijdag mochten de leerlingen van groep 6/8 acties bedenken om deze spelregels in de praktijk te brengen. Vol overgave maakten de leerlingen een wervingsposter voor een maandelijkse opruimdag rond school, buitenlessen, energiezuinige stekkerblokken, een kledingruilmarkt, fairtrade koffie en eco-schoonmaakmiddel op school.

Aan het eind van de les kreeg de klas als laatste school uit de lange reeks het 5xBeterBezig certificaat en werd juf Hilda in het zonnetje gezet. Speciaal voor deze laatste lesdag waren de bedenkers van 5x
Beter Bezig naar Hantumhuizen afgereisd om haar 5 duurzame cadeautjes te overhandigen. De Klyster huldigde juf Hilda met een duurzame krans gemaakt van bloemen en zwerfafval en van de
kinderen kreeg Hilda chocola.