Probleemloos voor de winst dames DOS

Met het kampioenschap al op zak, speelden de dames van DOS 1 Kollumerzwaag afgelopen donderdag tegen de dames van VCS 1 uit Surhuisterveen.

Het had deze avond maar weinig gescheeld of het DOS team wel zes speelsters kon opstellen. Met 5 fitte speelsters en 1 geblesseerde speelster durfden de dames van DOS te gaan strijden tegen VCS.

Coach Jan van der Veen had deze wedstrijd weinig tot geen mogelijkheden om wijzigingen aan te brengen in de opstelling. En liet het spel geheel aan zijn speelsters over, erop vertrouwende dat ze probleemloos voor de winst zouden gaan. Gelukkig zijn de speelsters van DOS ervaren genoeg om op verschillende posities te kunnen spelen.

De eerste set begon DOS met een kleine achterstand en werd verrast door de aanval van VCS. Maar vertrouwend op hun eigen kunnen kwam DOS langzaam weer op dreef. De eerste set werd gewonnen met 25-14. De daarop volgende sets lieten allen een sterk serverend en aanvallend DOS zien, wat goed op elkaar is ingespeeld. De tweede set 25-8, derde set 25-10 en vierde set 25-11. De Dames van DOS konden tevreden met een 4-0 winst. Volgende week spelen de dames van DOS hun laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Drachten.