Harkemase Boys legt Harkiet Willem Huizing vast

Harkema - Willem Huizing speelt de komende twee seizoenen voor Harkemase Boys. De geboren Harkiet komt over van FC Emmen.

Vanaf de E-junioren speelde Huizing bij sc Heerenveen. Voor die club debuteerde hij twee seizoenen geleden ook in de Eredivisie.

"Ik heb al lange tijd contact met mensen van Harkemase Boys en sinds dit seizoen ook steeds vaker met mensen van de Technische Commissie", vertelt de 23-jarige Huizing. "Dit seizoen bij Emmen verloopt niet zoals gehoopt. Ik ben al heel lang fit, maar maak weinig minuten, omdat de trainer andere keuzes maakt. Tijdens dit seizoen ben ik na gaan denken over wat ik wil. Ik heb ervoor gekozen om m'n maatschappelijke leven op te pakken en dat te combineren met voetballen op hoog niveau. Daar past Harkemase Boys natuurlijk uitstekend bij."

De keuze voor Harkemase Boys was niet moeilijk, legt Huizing uit: ,,Ik ken de club, ik ken de mensen en ik ken het dorp. De gesprekken met de TC verliepen prima. En dat Tieme Klompe volgend seizoen voor de groep staat ben ik ook blij mee. We kennen elkaar nog van mijn tijd bij sc Heerenveen. Die tijd ervaarde ik als heel positief. Klompe heeft me gebeld of ik ook iets voelde voor een overgang. Toen kwam alles eigenlijk al snel rond."

Helemaal uit z'n hoofd zet Huizing het betaald voetbal nog niet. ,,Ik blijf wel ambities houden, maar ik zie dat niet snel gebeuren. Ik heb in Harkema een contract getekend voor twee jaar."

Harkemase Boys is erg content met het vastleggen van Huizing, die voor zijn leeftijd veel ervaring meebrengt. Bovendien kan hij in zowel de verdediging als op het middenveld worden ingezet.