Aubade een gezellige vrijmarkt in Buitenpost

BUITENPOST - Koningsdag werd vandaag in Buitenpost gevierd met diverse activiteiten. De festiviteiten gingen van start met een vrijmarkt op de Oude Havenstraat.

Die werd traditiegetrouw geopend door burgemeester Gerben Gerbrandy die in zijn openingstoespraak wees op de vele activiteiten die dit jaar in Buitenpost gaan plaatsvinden. Na de opening volgde de aubade in samenwerking met Chr. Brassband Concordia die aansluitend een mini-concert verzorgde. Er werd in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima lookalikes een toost uitgebracht met Oranjebitter. De markt werd omlijst met springkussens en een feesttent waar onder andere Oranjegebak verkrijgbaar was. Na afloop van de vrijmarkt was er een beachvoetbal-toernooi voor jeugd van groep 4 tot 8. Bertina Grijpstra had het druk met het schminken van kinderen en de jeugd kon zandkastelen bouwen. Onder leiding van vrijwilligers van korfbalvereniging Flamingo's kon worden gekorfbald door de liefhebbers. In botanische tuin De Kruidhof konden de kinderen zelf een insectenhotel maken. Grote belangstelling was er eveneens voor de matinee met DJ Klaas Dijkstra.

Op de foto de opening door burgemeester Gerbrandy, met links van hem de ‘lookalikes’ van Koning Willem-Alexander en Prinses Maxima.

Foto Anne de Jong