Nieuwe linksback voor Harkemase Boys

Harkema - Joris Voest is voor volgend seizoen de derde nieuweling bij Harkemase Boys. De linksback is afkomstig van FC Emmen en bewandelt dus dezelfde weg als Willem Huizing naar Harkema.

De 23-jarige Voest is geboren op Terschelling en groeide op in het Drentse Ruinerwold. Vanaf de D-junioren speelde hij bij sc Heerenveen, waar hij vervolgens de hele jeugdopleiding doorliep. Na twee seizoenen in de beloften maakte Voest vorig jaar de overstap naar FC Emmen en nu dus naar Harkemase Boys.

"Ik heb een aantal gesprekken gehad met Tieme Klompe en mensen van de Technische Commissie. Daar heb ik een goed gevoel bij gekregen", vertelt Voest. "Die gesprekken gingen voornamelijk over de manier van spelen en wat mijn rol daarin is."

Net als Huizing kent ook Voest zijn toekomstig trainer Tieme Klompe nog van zijn tijd bij sc Heerenveen. "Het is een voordeel dat de trainer mij nog kent. Hij weet wat mijn kwaliteiten zijn en andersom weet ik met wat voor trainer ik te maken heb. Dat vind ik belangrijk, want dit jaar bij FC Emmen gaat niet helemaal zoals ik hoopte. Ik wil nu vooral weer lekker voetballen en veel minuten maken. Dan zie ik in de toekomst wel wat er eventueel op mijn pad komt. Het betaalde voetbal heb ik nog niet helemaal uit mijn hoofd gezet, maar dit is op dit moment wel de beste stap voor mijn carrière."

"Ik ben blij met mijn keuze en ik zie ernaar uit om voor deze mooie club te mogen spelen", besluit een opgewekte Joris Voest.

Eerder maakte Harkemase Boys al de komst bekend van Jari Slort en Willem Huizing.