Finalekraker SC Veenwouden - VV Kollum

Feanwâlden/Kollum - De laatste wedstrijd van het zaterdagamateurseizoen 2017-2018 wordt zaterdagmiddag 16 juni gespeeld op sportpark De Kemphaan in Feanwâlden.

In de nacompetitie voor een plek in de 2de klasse I treffen SC Veenwouden en VV Kollum elkaar. Een kraker die ongetwijfeld veel voetballiefhebbers op de been zal brengen.

Op weg naar deze finale plaats wist SC Veenwouden zich te ontdoen van VV Willemsoord (4-2) en SC Leovardia (3-0). VV Kollum versloeg in de eerste ronde Oudehaske (6-2) en afgelopen zaterdag ONT (1-4). Het aantal goals laat zien dat beide teams aanvallend kunnen spelen en dat het scorend vermogen aanwezig is.

Vertrouwen neemt toe

Met de (tijdelijke) terugkeer van routinier Albertjan van Zwol bij SC Veenwouden, weet het interim-trainer Lammert Jan Westerlaan zijn team beter te laten spelen. Er is weer balans in het team, dat het afgelopen seizoen zo geplaagd is door blessures. Op dit moment is nagenoeg iedereen fit en dat geeft ruime keuzemogelijkheden. Die luxe is er lang niet geweest. SC Leovardia, welke als een gevaarlijke outsider werd aangemerkt, kreeg afgelopen zaterdag geen enkel vat op SC Veenwouden. De uiteindelijke 3-0 uitslag had ook zomaar hoger kunnen, gezien de kansen. Dat geeft vertrouwen richting de kraker tegen VV Kollum, om zo ook volgend seizoen weer uit te mogen komen in de 2de klasse I.

Geduchte tegenstander

VV Kollum is een geduchte tegenstander. Zij zullen volgend seizoen met hun nieuwe trainer Ron de Boer ook graag in de tweede klasse willen spelen. Dit seizoen keerden clubicoon Joop Pijnacker (VV Buitenpost) en Marinus Hoekstra (VV Burgum) terug op het oude nest. Deze ervaren krachten gecombineerd met jong talent maakt VV Kollum een sterke ploeg. In de reguliere competitie eindigde de oranjeformatie op een tweede plek achter ’t Fean ’58. VV Kollum was het meest scorende team uit de 3de klasse B met 69 goals. Gerard van Zonneveld nam maar liefst 24 doelpunten voor zijn rekening en ook Joop Pijnacker (15) en Marinus Hoekstra (14) leverden hun bijdrage.

De spanning neemt toe

Wat dat alles waard is zal zaterdagmiddag blijken. De trainers hebben deze week hun teams kunnen klaar te stomen voor de finale. Er wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt op sportpark De Kemphaan in Feanwȃlden onder leiding van een onafhankelijk arbitraal trio. Scheidsrechter is Richard Groenewegen. Hij wordt geassisteerd door de assistent-scheidsrechters de heren De Vries en Veldhuizen. Bij het opkomen van het veld zullen jeugdspelers van SC Veenwouden een line-up vormen, als onderdeel van de familiedag die zaterdag ook nog op het programma staat.

Sponsoren

De wedstrijdsponsoren zijn: Houthandel Barkmeijer uit Kollum, AB Vakwerk uit Drachten, Frisia Bergum, terreininrichters en hoveniers uit Burgum en Van Wieren & Vellinga Adviseurs en Accountants uit Dokkum. Balsponsor is Energietalent uit Kollum. Speciaal voor deze wedstrijd zal eigenaar Joop Pijnacker met zijn 3-jarig neefje Jilles uit Feanwâlden de wedstrijdbal naar de middenstip brengen voor de aftrap.