6 Friese titels, 2 keer zilver en 3 keer brons voor SVK

KOLLUMERZWAAG - Zaterdag 16 juni werden de Friese Kampioenschappen per toestel gehouden. Tijdens de eerste wedstrijd werd er voor SVK geturnd door Akky van Kammen, Kim Venema en Esther IJtsma. Zij komen allemaal uit in de categorie Junior H. Esther IJtsma mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen op het zenuwslopende toestel balk. Akky van Kammen pakte het zilver op de sprong en Kim Venema mag zich Fries Kampioen noemen op het toestel vloer waar ze met een mooie oefening het goud mee naar huis nam.

In de tweede wedstrijd kwamen Libbrich Klaver (junior G) en Lieke de Bruin (jeugd F) in actie. Libbrich Klaver deed mee met vloer en brug, maar was niet genoeg voor een medailleplaats. Lieke de Bruin plaatste zich voor alle toestellen! Op de balk was ze onverslaanbaar en werd Fries Kampioen.

In de derde wedstrijd had SVK het druk, want er werd geturnd door maar liefst zes meiden. Femke de Bruin maakte op de balk een foutje, waardoor ze haar medaille mis liep. Femke Damstra werd op dit onderdeel derde. Emmy Bloemsma mocht het goud om haar nek laten hangen. Ook Kristien Gommers pakte het goud op de balk. Zij pakte ook het brons op de vloer. Julia Lautenbach versloeg al haar concurrenten op de brug en won goud. Anna Nuveld behaalde brons op balk en was de beste op vloer: wederom voor SVK goud.