Nieuwe eigenaren voor PTH Groep

kollumerzwaag - De PTH Groep in Kollumerzwaag is overgenomen door Martin de Jong (46) en Romke de Vries (38).

Willem Kooistra en Wijnand Fijnvandraat geven na ruim 21 jaar het stokje door. Voor de personeelsleden en relaties van PTH Groep heeft de overname geen gevolgen. De nieuwe eigenaren geven aan dat het gevoerde beleid gecontinueerd wordt en hebben veel vertrouwen in de afronding met Kooistra en Fijnvandraat.

Martin de Jong: “Romke en ik hebben goede afspraken gemaakt met Willem en Wijnand; we zitten duidelijk op één lijn. Willem en Wijnand blijven nog voor onbepaalde tijd hun expertise in dienst stellen van PTH Groep zodat een vloeiende overgang naar de nieuwe situatie zeker is.”

Martin de Jong (46) brengt ruim 22 jaar ervaring mee in sales- en marketingfuncties, waarvan de afgelopen 9 jaar bij PTH Groep. Bij dit bedrijf was hij de laatste jaren op de achtergrond betrokken in de management processen. De wens ‘eigen baas’ te zijn, bood een uitstekende gelegenheid voor deze overname waarbij continuïteit in bedrijfsvoering een belangrijk uitgangspunt is. De Jong: “Ik krijg hiermee de kans om zelf verder te bouwen aan deze prachtige onderneming en die kans wil ik ten volle benutten. Het gevoel bij PTH Groep is heel goed. Dit bedrijf past bij mij.”

Romke de Vries (38) heeft een bedrijfseconomische achtergrond met ruim 17 jaar ervaring in financiële controlling binnen MKB ondernemingen. Sinds 12 jaar is hij werkzaam bij PTH Groep, waar hij verantwoordelijk is voor de financiële processen en betrokken is bij alle aspecten rond de bedrijfsvoering. "Direct vanaf de start bij PTH Groep heeft het bedrijf en haar cultuur altijd als uniek gevoeld. Het nemen van de volgende stap in mijn carrière voelt dan ook heel vertrouwd. Wat een geweldige kans om dit bedrijf met al haar mogelijkheden nog verder te mogen ontwikkelen.”