Feestweek Gerkesklooster-Stroobos ten einde

Gerkesklooster-Stroobos - De feestweek in Gerkesklooster-Stroobos is ten einde.

Op maandag en dinsdag werd in het dorp al zichtbaar dat het feestweek was; hele buurten waren met elkaar aan de slag om de versiering klaar te maken. Feestpalen werden in de grond gezet, de laatste versiering werd opgehangen en vele vlaggetjes hingen uit de ramen van huizen.
Op woensdag werd er gestart met alweer de 5e ladiesnight; een tent vol kraampjes met allerlei koopwaar. Op donderdagmiddag was er een gezellige middag voor de 55+, een goed bezochte middag een muzikaal duo een geheel verzorgde middag al zingend aanbood aan de gasten. Een hapje en drankje mochten hier uiteraard niet ontbreken.

Sinds enige jaren beschikt SDA Gerkesklooster-Stroobos (bestuur dorpsactiviteiten) over een eigen evenemententerrein. Dat is de afgelopen jaren flink aangepakt; grondwerk, stroom, water en een hekwerk om het gehele terrein heen hebben ertoe geresulteerd dat de inwoners nu beschikken over een prachtig evenemententerrein waar het dorp terecht trots op mag zijn. Het naambord van het terrein wordt tijdens een receptie feestelijk onthuld. Het terrein gaat heten: “Evenemententerrein Welgelegen”. Max de Haan sprak lovende woorden namens de gemeente en Christiaan van der Molen feliciteerde het bestuur namens de dorpsraad.
Aansluitend aan de receptie, volgde een pubquiz. De tent stroomde vol met maar liefst 23 teams, zoveel waren het er nog niet eerder geweest. 
Op vrijdagmiddag vond een gezellige spelletjesmiddag plaats, verschillende verenigingen uit het dorp hebben hieraan hun steentje bijgedragen. Het wass ontzettend warm deze middag en de gratis ranja vond dat ook gretig aftrek bij alle dorstige kinderen. 
’s Avonds was het rustig op het evenemententerrein, het feest verplaatste zich deze avond naar een terrein aan het water De Lauwers alwaar brassband Gloria Deї samen met de feestband Exposure een geweldige avond aan het water verzorgde. Wat een mooi stuk muziek werd daar gespeeld, ook deze avond was weer zeer geslaagd volgens inwoners en bestuur.
Op zaterdagmiddag was er een spelletjesmiddag georganiseerd; waaronder krat stapelen en zakslaan op een paal boven het water. Velen werden nat maar dat was met de hitte geen enkel probleem. Voor de kleintjes waren er deze middag een mooie draaimolen , autootjes en blokken. Ook zij vermaakten zich zeer goed.
De band Kroepin verzorgde de laatste feestavond. Zonder noemenswaardige problemen werd ook dit weer een zeer gezellige avond.
Op zondagochtend zat de tent alweer vol met vele kerkgangers. Deze keer eens niet in een traditionele opstelling, dominee Wesseling stond in het middag op een verhoging en alle kerkgangers zaten rondom haar. Brassband Gloria Deї en Pro Junior verleenden hun muzikale medewerking. Al met al een feestelijke afsluiting van de feestweek.