Het Baken als feuilleton, ‘wens in vervulling’

DOKKUM - Het feuilleton is terug in de krant. Sinds enkele weken kunt u de verwikkelingen rondom hoofdpersoon Tania in Het Baken, uitgegeven door Zomer&Keuning, lezen in het Nieuwsblad van Noordoost Friesland.

Bovendien is de schrijver ook nog eens afkomstig uit de regio. Martin Scherstra is onderhand geen onbekende meer in auteursland. Zijn eerste roman schreef hij in 2002. Elk jaar rollen twee of drie nieuwe romans van de persen. Daarnaast schrijft hij korte verhalen, kinder-, puppy- en voetbalboeken. Dat doet hij allemaal in zijn vrije uren, want hij heeft een baan van veertig uur bij de gemeente Dongeradeel. En o ja, Scherstra maakt ook nog poppenhuizen en schrijft daarover in het blad Poppenhuizen & Miniaturen.

De Dokkumer was zeer verguld toen hij hoorde dat Het Baken als feuilleton in deze krant zou verschijnen. “Ik las vroeger de verhalen van Lenie Saris en dacht: wat zou dat leuk zijn als dat mij zou overkomen. En nu is het zover”

Dat zijn verhaal in de krant staat is niet onopgemerkt gebleven. “Ik heb al diverse reacties mogen ontvangen, zoals: ‘o wat leuk’ en ‘we volgen het hoor’.”

Meer weten over deze Dokkumer schrijver? Lees dan het Nieuwsblad Noordoost Friesland van vrijdag 10 augustus.