Dag van de Ouderen in MFC de Tredder

WESTERGEEST - Zaterdagmiddag was er weer de Dag van de Ouderen van de gemeente Kollumerland c.a. in MFC de Tredder in Westergeest. De jaarlijkse door de Verenigde Naties uitgeroepen `Dag van de ouderen’.

Om 14.00 uur werd deze gezellige middag geopend door de voorzitter van de `Dag van de ouderen’ Wierd Kooistra. Kooistra hoopte ook dit jaar weer, dat een zaal vol met ouderen het erg gezellig mocht hebben. Ook gaf hij aan dat dit misschien wel eens de laatste keer zou kunnen zijn in deze hoedanigheid, omdat de gemeentes gaan fuseren.

Hij gaf ook aan dat men positief moest blijven en dat deze dag in de toekomst blijft bestaan zoals het nu gaat. Na het openingswoord was het tijd voor de gezelligheid met het optreden van Tetje van Toen. Tetje van Toen kletste en zong op humoristische verhalen en liedjes aan elkaar.

Haar mooie verhalen en liedjes brachten het gevoel van vroeger weer terug. Met foto’s en teksten van de liedjes op een scherm konden deze liedjes van vroeger meegezongen worden door de ouderen wat dan ook volop gebeurde. Om 16.30 uur werd deze middag afgesloten en werd Tetje van Toen bedankt voor deze gezellige middag en werd haar nog een bos bloemen overhandigd. Ook de begeleider van muziek en geluid werd bedankt met een bos bloemen. Als laatste bedankte Wierd Kooistra de ouderen en gaf hij aan dat hij hoopte dat ze weer een gezellige middag hadden gehad .

Foto Ulbe de Jong