Leerlingen !mpulse Kollum veilig op de fiets naar school

KOLLUM - In het kader van de ‘Friese Fiets APK’ werden dinsdag 9 oktober de fietsen van de leerlingen van !mpulse uit Kollum gecontroleerd op kleine gebreken. Deze werden direct gerepareerd door de tweewielerspecialist Luinstra fietsen uit Kollum. Leerlingen met een goedgekeurde fiets ontvingen een APK-sticker. !mpulse Kollum vindt het belangrijk mee te doen aan de Friese Fiets APK, omdat bijna alle leerlingen dagelijks naar school komen op de fiets. Een veilige fiets verdient daarom alle aandacht.

“De meeste van onze leerlingen komen elke dag op de fiets naar school. Sommige leerlingen fietsen in vijf minuten fluitend naar school, anderen moeten flink wat kilometers afleggen. Als fietser ben je kwetsbaar, zeker nu dagen weer korter worden en het zowel ’s ochtends vroeg als aan het einde van de middag donker is. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen veilig van en naar school kunnen komen en daarom werken we graag mee aan het project de ‘Friese Fiets APK”, aldus Bea Kroeze (directeur !mpulse Kollum).

De Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Veilig Verkeer Nederland wil met de campagne bereiken dat zoveel mogelijk leerlingen in het voortgezet onderwijs op een veilige fiets van en naar school fietsen.

Foto’s Sake Beerstra