Spectaculaire internationale, multiculturele modeshow

kollumerzwaag In de grote kerk in Kollumerzwaag is z - aterdag een internationale en multiculturele modeshow gehouden met het thema ‘Over alle Grenzen’.

Om 11.00 uur vond een spectaculaire modeshow plaats op de catwalk in de kerk. Mede in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad met als thema ‘Mienskip’ heeft de kerk van Kollumerzwaag een oproep gedaan aan alle nationaliteiten in haar omgeving om haar traditionele kleding uit het land van herkomst te tonen.

Wat een overweldigende reacties werden er ontvangen van mensen uit de omgeving van verschillende nationaliteit. Een greep: Ethiopië, Syrië, Iran, De Filipijnen, USA, Georgië en Nigeria De organisatie van de modeshow mocht van diverse gezinnen hun traditionele kleding al vooraf bewonderen tijdens een bezoekje aan hen thuis. De prachtigste stoffen, de fijnste zijde, het mooiste linnen kwamen voorbij, vol trots getoond door de eigenaars. Kostuums van oliesjeiks, kleding voor bijzondere gelegenheden, dagelijkse kleding, het was allemaal te zien op de modeshow. Ook Hollands en Friese kleding kwam uiteraard voorbij.

Foto’s Jantsje Wiersma