Kinderen van opvang Dondersteen maken uitstapje naar lammetjes

WESTERGEEST - Deze week hadden de kinderen van 0-4 jaar van Kinderopvang de Dondersteen uit Kollumerzwaag een uitstapje naar de familie Wiersma in Westergeest om daar kleine lammetjes te bewonderen. In het kader van het thema lente zijn ze op de kinderopvang ook al veel bezig geweest met jonge dieren. Deze keer ging het in kleine groepjes, omdat geen ouders als begeleiding mee konden, dit in verband met de coronamaatregelen.

Er waren bij de familie Wiersma een zevental baggerbonte lammetjes te bewonderen. Sommige lammetjes zijn al geboren in begin maart, andere van één of twee week geleden. De eigenaar hield af en toe even een lammetje vast, zodat de kinderen, die dat durfden het lammetje mochten aaien. Dat was wel een succes.

Daarna mochten de kinderen nog even bij buurman Van der Veen kijken. Daar waren ook pasgeboren kalfjes en grote koeien en nog veel meer lammetjes. De kinderen, die maandag het uitstapje naar Westergeest hadden, hadden geluk. De koeien bij de buurman gingen voor het eerst naar buiten en maakten gekke sprongen. De kinderen hebben zich prima vermaakt.

Wilt u meer informatie van Kinderopvang de Dondersteen, kijk op hun website: http://kinderopvangdondersteen.nl/