Vlasroute van start met uitdelen van gratis zakjes vlaszaad

REGIO Vlasroute ‘Follow the blue line’ gaat zaterdag 10 april weer van start. Op deze dag wordt er op de locaties Blije, Ternaard, Metslawier, Ee en Engwierum van 10.00 tot 15.00 gratis biologisch vezelvlaszaad uitgedeeld. Voor iedereen is er gratis één zakje vezelvlaszaad. Het je veel meer vlaszaad nodig neem dan contact op met de vlasroute.

Met het uitdelen van het vlaszaad wordt de 100e vlasdag gevierd. De vlasplant is namelijk een ‘honderd dagen plant’. In het vroege voorjaar rond de 100ste dag kan het lijnzaad gezaaid worden en na 100 dagen kan het vlas worden geoogst.

Hoogtepunt van de groeicyclus is als de velden hemelsblauw kleuren met bloesems die één dag bloeien. ’s Morgens vroeg gaan de bloemen open en s'middags vallen de blaadjes er af. Het vlas is rijp als er kleine zaadbolletjes aan de stengels komen.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Limagrain die het vezelvlas heeft geleverd. Iedereen kan meedoen om zo de vlasroute Follow the Blue Line prachtig blauw te laten kleuren.

Geniet deze zomer van dit blauwe wonder in je eigen tuin of op je terras.

Deel straks foto's van je vlastuin op sociale media en laat ons meegenieten van de groei en bloei van jouw vlastuin.

Meer informatie: www.vlasroute.nl