Sedy de Boer neemt afscheid van Thuiszorg het Friese Land

FEANWÂLDEN - Sedy de Boer uit Feanwâlden heeft maandag afscheid genomen van Thuiszorg het Friese Land. Ze heeft in totaal 41 jaar in de zorg gewerkt, waarvan 37 jaar bij Thuiszorg het Friese Land.

Haar loopbaan in de zorg begon in Lyndenstein in Beetsterzwaag, waar ze verzorgende was voor kinderen. Daarna heeft ze nog twee jaar in de Waadwente in Dokkum gewerkt, waar ze haar diploma tot ziekenverzorgende behaalde.

Nu, na 37 jaar bij Thuiszorg het Friese Land, zet ze op ruim 66-jarige leeftijd een punt achter haar werkzaamheden. Naast het werken bij de Thuiszorg heeft ze ook jaren lang de Hulpmiddelenverstrekking van het Groene Kruis verzorgd in Feanwâlden.

Haar collega’s van het Team Feanwâlden van De Thuiszorg lieten dit afscheid niet zo maar voorbijgaan. Ze hebben haar dinsdagochtend een ‘zorgmap’ aangeboden met haar foto voorop. Alle collega’s hadden een bijdrage geleverd aan dit boek met foto’s en herinneringen.

Verder kwamen de collega’s om de beurt even langs om afscheid te nemen in de achtertuin onder het genot van een kopje koffie of thee.

‘s Middags vierden ze het afscheid nog met het hele team. Door de coronamaatregelen gebeurde dit digitaal.

Uit reacties van de collega’s blijkt wel dat Sedy een zeer gewaardeerde collega was. Ze was altijd de ‘crea-bea’ van de verzorgenden. Altijd stond ze klaar met een zelfgemaakte kaart of presentje voor een jarige cliënt of een andere feestelijkheid. Ze heeft met hart en ziel bij de organisatie gewerkt Ze is een duizendpoot met veel talenten. De collega’s en de cliënten zullen haar dan ook erg gaan missen.

Foto's Jantsje Wiersma