Kappers in Kollum eindelijk weer los

KOLLUM -.Dat kappers het zwaar hadden tijdens de lockdown is een feit. De compensaties vanuit de overheid zijn in de meeste situaties niet toereikend. Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari kwam eindelijk het verlossende woord: de kapsalons mogen weer open.

De kappers mogen weer knippen, maar alle versoepelingen zijn niet zonder risico. Kapsalon Johan, die al 28 jaar een kapperszaak runt in Kollum, heeft in de loop der jaren een hechte band opgebouwd met zijn klanten van jong tot oud en ze vinden het heerlijk om weer contact te hebben met de klanten.

Ook de kappers van kapsalon Sjiek en kapsalon Your Choice waren vooraf aan de opening druk in de weer. Spiegels en stoelen werden gepoetst, ramen gelapt, afspraken ingepland. Het kapperspersoneel werkt de komende tijd extra dagen en die werkdagen zijn een stuk langer dan gebruikelijk. Het volledige klantenbestand van de kappers moet en zal ‘weggeknipt’ zijn in de eerste weken van maart. Het personeel zet alle zeilen bij. ,,Wij zijn erg blij dat we onze passie weer kunnen uitvoeren en een heel fijn gevoel om de klanten weer te zien.”