Wiebe Greven 40 jaar in dienst van de gemeente

Kollum - Op 20 januari 1981 kwam Wiebe Greven in dienst bij de (voormalige) Gemeente Kollumerland c.a. Nu, 40 jaar later, werkt hij er nog steeds en met veel plezier in de nu nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân.

Wiebe Greven (58) heeft na het afronden van de tuinbouwschool in Buitenpost en de vakschool in Leeuwarden gewerkt bij een bloemist in Kollum en een korte periode bij Enitor uit Buitenpost.

Op zijn achttiende kwam Greven in vaste dienst bij de plantsoenen van de gemeente Kollumerland c.a. Vier dagen werken en één dag naar school. Na een aantal jaren in opleiding te zijn geweest is hij jarenlang voorman van de plantsoenendienst geweest. Naast zijn werk als voorman was hij grafdelver, vlaggenist, rioleerder, strater en stond (en staat) hij dag en nacht klaar om ingezet te worden bij gladheid, verkiezingen, evenementen en calamiteiten.

,,Wat het meest opvalt aan Wiebe is dat hij altijd goed gestemd is en daarmee een positieve bijdrage levert aan de werksfeer. Hij gaat met plezier naar zijn werk en wij zien hem met plezier hier komen. Kortom, een medewerker die iedere gemeente zich zou wensen.”