Een bosje tulpen van Plaatselijk Belang voor inwoners van Munnekezijl

Munnekezijl - Alle inwoners van Munnekezijl kregen maandagavond een bosje tulpen aangeboden om ze op te fleuren in de donkere dagen na kerst.

De derde maandag van januari wordt wel de meest deprimerende dag van het jaar genoemd oftewel Blue Monday. ,,Maar ook omdat we elkaar in deze coronatijd veel minder kunnen zien en geen gezamenlijke activiteiten kunnen doen”, legt bestuurslid Lianne de Lange van Plaatselijk Belang Munnekezijl uit.

,,We kunnen het beter Bloom Monday noemen”, zegt Renate Douma lachend. Ze is penningmeester van dorpshuis De Schans en lid van de Sinterklaascommissie. Samen met ijsvereniging De Lauwers, Oranje Commissie Munnekezijl en Stichting Muntjepop is de actie georganiseerd.

Met de hulp van acht vrijwilligers zijn alle bosjes bloemen bij de 240 deuren in het dorp langs gebracht in regen en wind. ‘Stay safe en pas een beetje op elkaar’, zo luidt de wens op het briefje op ieder bosje tulpen. ,,Zo steken we iedereen een hart onder de riem”, aldus voorzitter Jolanda Veening van de Oranje Commissie Munnekezijl.