Han Schootstra viert 40 jarig jubileum bij Enitor Primo

Buitenpost - Maandag was een bijzondere dag in Buitenpost bij Enitor Primo. Algemeen directeur Han Schootstra.vierde zijn 40-jarig jubileum.

Schootstra is op 10 januari 1981 zijn loopbaan begonnen als vertegenwoordiger bij Enitor bv. Hij werd de opvolger van Folkert Schootstra, zijn neef. Enitor bv is het familie bedrijf van de familie Schootstra dat vroeger o.a. kettingkasten en nu kunststofprofielen ontwikkelt en produceert.

In de loop der jaren is Schootstra opgeklommen van vertegenwoordiger naar commercieel directeur en vanaf 1998 is hij zijn oom Jan Harm Schootstra opgevolgd als algemeen directeur. Het familiebedrijf is in 1998 verkocht aan de Britse Multinational Bunzl plc. In 2005 heeft Bunzl zijn bedrijven opgesplitst, Enitor werd onderdeel van Filtrona plc.

In 2013 heeft Filtrona een naamswijziging doorgevoerd om de naam te wijzigen in Essentra. De naam Enitor werd toen gewijzigd in Essentra Extrusion. Vanaf juni 2019 is Essentra Extrusion verkocht aan de Inter Primo Groep, de naam Essentra Extrusion is weer gewijzigd naar de vertrouwde naam Enitor Primo.