Friese horeca organiseert raamposteractie

REGIO - De horeca is hard getroffen door de coronacrisis. Met de ludieke raamactie We komen terug!#dehorecamistje wil Koninklijke Horeca Friesland vanaf vrijdag 20 november met raamposters zichtbaar maken dat de leden vastbesloten zijn om dit te overleven.

De horeca heeft hun gasten straks weer hard nodig en daarom heeft KHN Friesland aanvullend een raamactie voor de mensen thuis opgezet. In alle huis-aan-huisbladen in Friesland komt een grote advertentie met dezelfde poster als voor de horecabedrijven, maar dan net even anders, namelijk: We komen terug!#wemissendehoreca.

Elk gezin dat deelneemt aan de actie en de poster voor het raam hangt in de week van 30 november tot 5 december maakt kans op een dinerbon van €100. Deze bon kan worden besteed in zijn of haar favoriete restaurant, kroeg, hotel, cateraar, bowlingcentrum of bijvoorbeeld snackbar.

In week 50 worden de prijswinnaars bekend gemaakt. KHN Friesland stelt 15 cadeaubonnen beschikbaar. Inwoners van Fryslân die willen deelnemen door de poster voor het raam te hangen kunnen zich aanmelden via e-mail, Facebook of Instagram met @khnfriesland. In elke regio zullen een paar ondernemers op pad gaan om de woningen met een poster op te zoeken.

De eerste poster wordt officieel in ontvangst genomen door CdK Arno Brok en Sybrand Buma als voorzitter van de Veiligheidsregio.