Leerlingen !mpulse Kollum lanceren raketten en bewegende kunstwerken

Kollum - De afgelopen week was er op !mpulse Kollum, school van OSG Piter Jelles, een bijzondere schoolweek gaande voor leerjaar 1 &2.

Het was de allereerste Settingweek van het schooljaar en dat betekent dat de leerlingen van !mpulse gezamenlijk aan de slag mochten met een creatieve, uitdagende opdracht waarbij deze week alles draaide om ‘Kunst’ en ‘Mens en Natuur’.

Dinsdag 27 oktober was er een gezamenlijke afsluiting en presentatie van de resultaten van de Settingweek. Het lanceren van raketten en bewegende kunstwerken . De leergebieden ‘Kunst’ en ‘Mens en Natuur stonden deze week centraal.

Tijdens het onderdeel ‘setting’ op !mpulse Kollum krijgen leerlingen de ruimte om te leren vanuit hun eigen passie en interesse. Vier maal per schooljaar staat er een Settingweek op het programma. De leerlingen werken tijdens deze weken in groepjes, onder begeleiding van teamleden, aan een grote opdracht rond verschillende leergebieden. Leerlingen leren in deze weken naast de specifieke kennis over het onderwerp, ook hoe ze goed samenwerken, plannen en organiseren, evalueren en ze ontwikkelen verschillende ict-vaardigheden.

Ieder jaar worden ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes hier voor uitgenodigd. Dit is vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk, dus komt er dit jaar een filmploeg langs om zowel het proces als het resultaat te filmen.

Deze film is terug te vinden op de website van !mpulse Kollum: www.piterjelles.nl/impulsekollum/